Start van hoofdcontent

DEN HELDER

nl

'Supergift' voor nieuwe dierenambulance Den Helder: 'We kunnen straks weer rollen'

5 november 2019, 12.36 uur · Aangepast 5 november 2019, 12.53 uur · Door Redactie

Eindelijk geld voor een nieuwe auto, aankleding en materiaal; de dierenambulance Den Helder kan weer even vooruit met een gift 26.000 euro. Kleindiervereniging H&O uit Den Helder heeft een forse cheque overhandigd aan de medewerkers van de Dierenambulance. 

NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Voorzitter Hansum van de Dierenambulance Den Helder is erg blij met de gift: "Ja, het is gigantisch: een paar honderd euro krijgen we wel vaker maar dit is een klapper. Onze huidige ambulance heeft al bijna 400.000 kilometer gereden. Hij is aan vervanging toe." Medewerker Milou vult hem aan. "De ambulance komt net weer bij de garage vandaan. Daar staat ie nu te vaak."

Donaties

Niet dat de kleindiervereniging H&O zo rijk is, maar de club is opgehouden na bijna 100 jaar opgehouden te bestaan. "We waren zo rijk. Geen leden meer," vertelt Teun van 't Hof een beetje meewarig. Met de verkoop van het verenigingsgebouw wil het oude bestuur dierendoelen steunen. Al eerder kregen vogelasiel De Paddestoel , aquariumvereniging De Glasbaars en de Kattenboet in Den Helder een donatie van H&O. "Het geld blijft dus bij de schubben, de veren en de vachtjes."

De Dierenambulance hoopt volgend jaar de nieuwe dierenambulance in gebruik te kunnen nemen. Hansum: "Je kunt een auto aanschaffen, maar dan moet je hem ook nog inrichten en belijnen. Dat kan nu dankzij deze gift. We kunnen straks weer rollen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!