Sport

Voormalig Telstar-voorzitter Jos de Waard (87) overleden

5 november 2019, 10.35 uur · Aangepast 5 november 2019, 14.26 uur · Door Redactie

Whatsapp

VELSEN-ZUID - Oud-voorzitter van SC Telstar Jos de Waard is gisteren overleden. De vader van huidig voorzitter Pieter de Waard is 87 jaar oud geworden.  

Telstar

Dat meldt de club vanochtend op haar website. Jos de Waard was van 1981 tot en met 1989 voorzitter van de Witte Leeuwen. In het In Memoriam meldt de club dat 'onder zijn bezielende leiding de weg naar herstel werd ingezet'. Daardoor werd de club, die bij Jos' aantreden in 1981 net was gedegradeerd en in een zeer moeilijke situatie zat, 'van de ondergang gered' . 

Quote

"Onder zijn bezielende leiding is de weg naar herstel ingezet en werd de club van een ondergang gered"

SC Telstar

Voordat Jos voorzitter van Telstar werd, was hij jarenlang bestuurslid en voorzitter van IJVV Stormvogels. Medio jaren tachtig werd hij lid van het bestuur betaald voetbal. Nadat hij daar aan het eind van de jaren tachtig mee was gestopt, werd hij actief in de arbitrage- en licentiecommissie van de KNVB.

Onderscheidingen

Hij werd voor zijn inzet geprezen met een koninlijke onderscheiding, werd benoemd tot erelid van IJVV Stormvogels en tot Bondsridder van KNVB. De club wenst iedereen die Jos 'een warm hart toedraagt sterkte in deze moeilijke tijd'. De uitvaart van de oud-voorzitter vindt in besloten kring plaats. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Whatsapp