Ga naar Content
Noord-Holland

Jouw Noord-Holland: Fietsen

Deze week staat Jouw Noord-Holland in het teken van de fiets. Noord-Hollanders springen graag op de fiets. Niet alleen voor de ontspanning, maar ook om naar het werk of het station te gaan. De provincie Noord-Holland stimuleert fietsen door te zorgen voor goede fietspaden langs provinciale wegen en voldoende fietsparkeerplaatsen bij bushaltes.

Ook worden gemeenten gestimuleerd om te zorgen voor een goede fietsinfrastructuur en doorfietsroutes. 

Zo gaan we langs bij een AZ-talent dat door weer en wind fietst, kijken we hoe het staat met het verbod op appen op de fiets en nemen we een kijkje bij de Stichting Fietsmaatjes die vrijwilligers zoekt die met ouderen willen fietsen. Twee Amsterdammers die van hun fiets een rijdend kunstwerk hebben gemaakt, vertellen over de liefde voor hun rijwiel. 

Fietsen en ov
Verder laat een gids ons op de Fietsroute OerIJ de bijzonderheden van het landschap zien, spreken we in Amstelveen en Oosthuizen met reizigers om te zien over de combinatie fietsen & openbaar vervoer en zoomen we in op de IJmond, een regio waar veel mensen dicht op elkaar wonen en werken. De bedrijvigheid is enorm en dat brengt veel woon-werkverkeer en zware transport met zich mee.

We nemen een kijkje bij het Junior College aan Zee in Julianadorp waar leerlingen les krijgen over fietsveiligheid en ten slotte volgen we Bart en Boris, die op een ligfiets en een speed pedelec naar hun werk gaan. Er komen nieuwe type fietsen en dat vraagt om een andere infrastructuur en doorfietsroutes. 

Jouw Noord-Holland
Noord-Holland is misschien wel de meest innovatieve provincie als het gaat om kenniseconomie en circulaire economie. De provincie stimuleert op tal van gebieden initiatieven die hieraan bijdragen. In Jouw Noord-Holland laten we dat zien met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen én op radio en tv. Jouw Noord-Holland wordt gemaakt in samenwerking met de provincie Noord-Holland.