Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

'Overvaltraining' voor Beverwijkse ondernemers na overvallen: "Ik werk hard voor mijn centjes"

4 november 2019, 20.47 uur · Aangepast 5 november 2019, 00.18 uur
Door Redactie · Foto: NieuwsFoto / NH Nieuws

De gemeente Beverwijk gaat ondernemers gratis overvaltraining aanbieden. Dit is naar aanleiding van een aantal overvallen in de stad de laatste tijd, zoals vannacht bij pizza en kebab-bakker Nabil Afifi. "Ik schrok me dood. Ik heb geschreeuwd: oprotten hiero!"

Het gebeurde rond 1:30 uur dat een drietal de pizzaria aan de Jan Alsweg binnenvielen om te overvallen. De hadden ook een vuurwapen bij zich. Afifi keek recht in de loop. "Het ging echt over seconden; ik moest snel beslissingen nemen", vertelt hij aan de verslaggever van NH Nieuws. De mannen hadden hun gezicht bedekt. 

Bekijk hier het interview met Afifi, die gewoon weer aan het werk is in zijn afhaalcentrum. Tekst loopt door onder de video.

Overval pizzeria Beverwijk - NH Nieuws

De gemeente heeft nu besloten: er moet overvaltraining komen voor ondernemers - allereerst die in het centrum. Als er genoeg aanmeldingen zijn worden daarna ook de winkeliers uit andere wijken benaderd. De gemeente wil de ondernemers in een later stadium ook andere cursussen geven, bijvoorbeeld hoe om te gaan met winkeldiefstal en agressie.

Lees ook: Heemskerk schrikt van wéér een overval: burgemeester pleit voor meer politie

De politie heeft de zaak van Afifi in onderzoek en zegt extra alert te zijn in de buurt. Ook roept de politie eventuele getuigen op zich te melden. De laatste maanden zijn er meerdere horecazaken in Beverwijk en Heemskerk overvallen. Of er een verband is, is niet bekend. 

Lees ook: Overval op pizzeria Heemskerk, politie zoekt twee jongens met bivakmuts en skeletmondkapje

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!