Ga naar Content
Amsterdam

Coffeeshop Smoke Palace in Amsterdam mag weer open na meerdere explosies

4 november 2019, 12.49 uur
Door: AT5 · Foto: AT5

Coffeeshop Smoke Palace aan de Linnaeusstraat in Amsterdam mag binnenkort weer de deuren openen, nadat er begin dit jaar in korte tijd twee explosies plaatsvonden.

Door de enorme knallen sneuvelden veel ramen van naastgelegen woningen. De coffeeshop moest vervolgens voor onbepaalde tijd sluiten op last van de burgemeester. Volgens Halsema was 'het woon-en leefklimaat ernstig aangetast en de openbare orde ernstig verstoord'.

Weer verbouwen
Bewoners hebben onlangs een brief ontvangen waarin staat dat Smoke Palace in 2020 weer open mag. Een woordvoerder van de burgemeester bevestigt dat. Volgens de burgemeester lijkt het risico op een derde aanslag geweken. 

"De politie heeft geen informatie dat er sprake zou zijn van een gevaar voor de openbare orde en veiligheid. Daarom heeft de burgemeester besloten om de sluiting te beëindigen", vertelt ze.

Lees ook: Coffeeshop Smoke Palace in Amsterdam gesloten na twee explosies in korte tijd

Verbouwing
In principe zou de coffeeshop daarom nu al van start kunnen gaan. Toch gaat het naar verwachting nog wel even duren. 

"Na de explosies mocht de eigenaar van de coffeeshop niet verder gaan met verbouwen. Maar nu kunnen ze weer beginnen", verklaart een woordvoerder van stadsdeel Oost. "Er zijn nog wel wat funderings- en herstelwerkzaamheden."

Buurtbijeenkomst
Op 13 november worden bewoners geïnformeerd over de vorderingen tijdens een buurtbijeenkomst. Tijdens eerdere informatieavonden bleken de explosies voor gevoelens van onveiligheid te hebben gezorgd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!