Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Leraren in Actie wil woensdag toch staken

2 november 2019, 09.05 uur · Foto: ANP

Onderwijsbond Leraren in Actie, een kleine onderwijsbond, wil dat de landelijke onderwijsstaking woensdag toch doorgaat. Voorzitter Peter Althuizen heeft dat gezegd in het NOS Radio 1 Journaal. Hij vindt de 460 miljoen euro die het kabinet extra vrijmaakt voor het onderwijs onvoldoende.

De actie werd gisteren afgeblazen nadat minister Arie Slob (Onderwijs) het extra geld had toegezegd.

Het geld is volgens Althuizen geen oplossing voor de structurele problemen in het onderwijs zoals het lerarentekort, te grote klassen en te lage salarissen. "We wisten niet wat ons overkwam", zei hij. "Ik heb echt duizenden berichten gehad op Twitter en op Facebook. Wij vrezen dat grote onderwijsbonden op deze manier nooit meer leraren bereid krijgen om het werk neer te leggen voor de goede zaak."

Leraren in Actie heeft 1240 leden en zat niet aan tafel bij het overleg tussen de bonden, werkgevers en de minister. De vakbond had zich wel aangesloten bij de nationale stakingsdag.

Frustratie
Voorzitter Liesbeth Verheggen van de onderwijsbond AOb zegt de frustraties bij leraren te begrijpen, maar noemt het resultaat vooral positief. "We hebben heel lang gehoord er komt geen cent bij. Nu zijn we van 0 euro naar 460 miljoen gegaan." Ze is blij met het succes op korte termijn en wil voor de langere termijn bereiken dat de partijen in de Tweede Kamer een inspanningsverplichting aangaan om in de volgende kabinetsperiode meer geld vrij te maken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!