Ga naar Content
Amsterdam

Kinderen voor een prikkie naar Artis tijdens landelijke onderwijsstaking

1 november 2019, 10.57 uur
Door: · Foto: Artis

Kinderen kunnen 6 november, op de dag van de landelijke staking van het basis- en voortgezet onderwijs, met een flinke korting naar Artis. De Amsterdamse dierentuin organiseert die dag extra activiteiten in het park en wetenschapsmuseum Micropia. Ruim 2700 scholen blijven die dag dicht.

Kinderen en studenten kunnen die dag voor 4 euro de dierentuin in, een korting van ruim tachtig procent. Volwassen begeleiders betalen die dag 18 euro. Toegang voor Micropia is die dag voor kinderen 5 euro.

Beerdiertjes
Kinderen kunnen die dag een micro-cursus volgen over het vangen van beerdiertjes in Micropia. Ook zijn er live-voorstellingen over de ruimte in het Planetarium, kan er een herfstroute worden gelopen langs de bomen in de dierentuin, vertellen dierverzorgers bijzondere verhalen en kan er geknutseld worden met herfstbladeren.

Lees ook: Rode pandajong zet eerste stapjes buiten in Artis

De leraren gaan staken omdat zij vinden dat de politiek meer moet doen tegen de werkdruk. Ook willen ze meer salaris en pleiten ze voor extra investeringen om het lerarentekort aan te pakken. Onder meer op de Dam wordt een manifestatie gehouden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!