Ga naar Content
Noord-Holland

De Peiling: Kabinet wil maximumsnelheid verlagen om stikstofcrisis op te lossen

31 oktober 2019, 11.02 uur · Aangepast 31 oktober 2019, 11.20 uur
Door: · Foto: ANP

Het kabinet wil de maximumsnelheid op snelwegen en provinciale wegen met spoed verlagen. De stikstofruimte die dat oplevert, wordt gebruikt om stilgelegde woningbouwprojecten binnen een paar weken weer door te laten gaan. Goed idee of niet?

Spoedmaatregelen
Op dit moment laat het kabinet spoedmaatregelen in het verkeer, de landbouw en de industrie doorrekenen. Die maatregelen moeten op zeer korte termijn voorkomen dat de woningbouw vastloopt. Een verlaging van de snelheid op snelwegen en provinciale wegen heeft het meeste effect, zo melden Haagse bronnen aan het AD.

Stikstofwinst
Dat de maximumsnelheid omlaag moet om de stikstofcrisis te beteugelen, was al bekend. Maar het kabinet zou daar pas begin volgend jaar besluiten over nemen. Dat moment wordt nu vervroegd. Verlaging van de maximumsnelheid levert geen enorme stikstofwinst op, maar het is wel genoeg om een deel van de stilgelegde woningbouwprojecten door te laten gaan.

Wat vind jij?
Zie jij het zitten; het gaspedaal minder diep intrappen zodat er weer huizen kunnen worden gebouwd? Of zou jij meer voelen voor andere maatregelen zoals bijvoorbeeld het oprekken van de stikstofregels?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de
Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].