Ga naar Content
Sport

Arvid Smit verruilt Telstar en DEM voor Oranjevrouwen

31 oktober 2019, 14.30 uur · Aangepast 1 november 2019, 10.46 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

Arvid Smit treedt met onmiddellijke ingang in dienst bij de KNVB. De assistent-trainer van Andries Jonker bij Telstar en hoofdtrainer van DEM uit Beverwijk wordt assistent van bondscoach Sarina Wiegman bij de Oranjevrouwen.

De 38-jarige Smit volgt Michel Kreek op. De oud-interantional gaat als jeugdcoördinator bij Ajax aan de slag. Bij DEM wist Smit in twee opeenvolgende seizoenen met de zondag 1 te promoveren. DEM ging van de zondag eerste klasse, via de hoofdklasse naar de derde divisie. In die derde divisie hebben de Beverwijkers het lastig. Na negen wedstrijden staat DEM op de voorlaatste plaats.

Tekst gaat verder onder de video

Arvid Smit begint aan derde seizoen bij DEM - NH Nieuws

Zowel Telstar als DEM gaat op zoek naar een vervanger voor de voormalig prof van onder meer Telstar, PSV en FC Volendam.

UPDATE KNVB
Eerder op de dag wilde noch Smit noch de KNVB een reactie geven. Inmiddels heeft de voetbalbond het bericht bevestigd in een persbericht. Smit tekent een contract tot en met het EK van 2021 en meldt zich maandag voor het eerst in Zeist.

"Mooie functie"
Smit zegt in de verklaring uit te kijken naar zijn nieuwe klus. "Door het succes op het EK 2017 en natuurlijk het WK afgelopen zomer kun je niet meer om het vrouwenvoetbal heen. Dus als de KNVB vervolgens bij jou uitkomt voor zo'n mooie functie en er in de gesprekken op zowel persoonlijk als voetbalinhoudelijk vlak ook direct een klik is, dan snap je wel dat ik niet kan wachten om mijn steentje bij te dragen richting de Spelen en ook op weg naar het Europees Kampioenschp 2021."

Bondscoach Wiegman is blij met de komst van Smit. "Hij neemt jarenlange ervaring mee als speler in het betaald voetbal en hij heeft een achtergrond in het onderwijs. Hij heeft bewezen een goede veldtrainer te zijn en is ook nog eens tactisch goed."