Ga naar Content

A10 komend weekend afgesloten: ernstige verkeershinder verwacht op snelwegen

De A10 in Amsterdam zal aankomend weekend worden gesloten voor al het verkeer. Tussen knooppunt Badhoevedorp en oprit S109 op de zuidelijke ring. Deze afsluiting zal zorgen voor veel hinder op de omliggende wegen, zoals de A5 en de A9. Verkeersmanager Niels van den Brink waarschuwt ook voor extra reistijd op de omliggende lokale wegen.

De aanpassingen aan station Amsterdam Zuid zijn ingrijpend en daarom zal dit deel van de A10 gesloten zijn tussen donderdagavond 22.00 uur en maandagochtend 5.00 uur. Gedurende het weekend worden de sporen en het perron verwijderd om een nieuw dakdeel van 15 bij ruim 70 meter te kunnen plaatsen op het station. 

Tijdens een normale vrijdagochtendspits razen er zo'n 10.000 voertuigen per uur voorbij op dit deel van de A10. Dit verkeer zal aankomende vrijdag een andere route moeten rijden. Hierdoor zullen de omliggende wegen hoogstwaarschijnlijk dichtslibbing en moeten reizigers volgens van den Brink rekening houden met ongeveer een uur extra reistijd. 

Alternatieven
Helaas biedt het spoor geen alternatief zonder vertraging. Er is tijdens dit weekend geen treinverkeer mogelijk tussen station Amsterdam Zuid en station Amsterdam RAI. "Reizigers die naar de Zuidas willen moeten omreizen met de metro. Zondag zullen de treinen weer mondjesmaat rijden", aldus Van den Brink. Het beste advies voor korte afstanden? "Pak de bus of fiets!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!