Gooi

NL
V

Twee jaar cel voor Hilversummer die automobilist met knuppel toetakelde

30 oktober 2019, 17.02 uur
Door Sjoerd Stoop · Foto: Adobe Stock

De 38-jarige Hilversummer die afgelopen april bij een verkeersruzie op de N201 een man uit Nederhorst den Berg zwaar toetakelde met een honkbalknuppel, is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. Daarnaast moet hij het slachtoffer 5400 euro betalen.

Het conflict tussen de twee mannen begon toen de veroordeelde Hilversummer zelf de fout in ging. Hij stond met zijn auto bij de stoplichten op het kruispunt met de Kortenhoefsedijk voorgesorteerd om af te slaan, maar reed onverwachts rechtdoor en botste met zijn auto tegen de auto van het slachtoffer.

Lees ook: Slachtoffer van verkeershufter doet verhaal: twintig keer met knuppel geslagen

Het slachtoffer stuurde zijn auto een parkeerhaven in om de schade op te nemen, maar nog voordat hij kon uitstappen zag hij hoe de Hilversummer met een knuppel in zijn handen op hem af kwam lopen.

Slachtoffer zwaargewond
Met de knuppel werd eerst de achterruit van het slachtoffer aan diggelen geslagen, daarna moest de Berger het zelf ontgelden: de verdachte sloeg hem zeker vijftien keer met volle kracht tegen zijn hoofd en slaap. Het slachtoffer hield er uiteindelijk een hersenschudding, hoofdwond en enkele kneuzingen aan over. Hij kon aan zijn belager ontkomen toen hij na de klappen zijn auto wist te starten en weg kon rijden. Uit het zicht van zijn belager belde hij de politie.

De verdachte sloeg na zijn daad op de vlucht, maar kon begin juli worden aangehouden.

Lees ook: Automobilist (30) zwaar mishandeld na botsing op N201

De straf voor de Hilversummer is lager dan twee weken geleden werd geëist door de officier van justitie. Die zag de Hilversummer liever drie jaar achter de tralies verdwijnen, waarvan een half jaar voorwaardelijk. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!