IJmond

Deal afgeketst: voorlopig geen vervanging voor DFDS-ferry's King Seaways en Princess Seaways

30 oktober 2019, 13.57 uur · Aangepast 30 oktober 2019, 15.16 uur · Foto: AdobeStock

Whatsapp

DFDS Seaways, het bedrijf dat met ferry's tussen IJmuiden en Newcastle vaart, had gehoopt rond deze tijd twee nieuwe aanwinsten te presenteren. Begin september sprak het bedrijf namelijk met haar Italiaanse branchegenoot Moby af twee veerboten over te nemen, maar nu blijkt de deal afgeketst.

Dat meldt DFDS in een persbericht op haar website. De Moby Wonder en Moby Aki, schepen die begin deze eeuw werden gebouwd, waren de beoogde opvolgers van de veel oudere King Seaways (1987) en zusterschip (1986) Princess Seaways. 

Lees ook: Nieuwe ferry's voor IJmuiden-Newcastle: meer auto's aan boord

Behalve meer auto's kunnen de de Moby's ook meer vracht vervoeren dan de King en de Princess. Het was de bedoeling dat de schepen vanaf januari 2020 voor DFDS zouden varen, maar Moby is niet in staat aan de leveringsvoorwaarden te voldoen. DFDS gaat nu op zoek naar andere veerboten die in de etalage staan. Tot die tijd blijven de huidige veren passagiers van de ene naar de andere kant van Het Kanaal loodsen.  

Zodra DFDS nieuwe schepen in handen heeft, zet het de King Seaways en Princess Seaways te koop. Het bedrijf benadrukt dat het de route verder wil ontwikkelen, en dat afgeketste deal uitsluitend voor uitstel, en niet voor afstel van die plannen leidt. 

Lees ook: Meer concurrentie voor ferry IJmuiden-Newcastle: Schotten willen veerdienst naar Groningen

Eerder dit jaar bleek dat DFDS er waarschijnlijk een concurrent bij krijgt. Het Schotse bedrijf TEC-Farragon meldde in augustus dat haar plannen voor een veerdienst tussen Edinburgh en de Groningse Eemshaven al in een vergevorderd stadium waren.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp