Ga naar Content
Noordkop & Texel

Den Helder krijgt ook kinderburgemeester

30 oktober 2019, 11.39 uur
Door: Carina Gutker · Foto: Louise was een jaar kinderburgemeester van Hilversum. Foto: Nieuws uit Hilversum/Rochèll Mebius

In navolging van andere gemeenten krijgt ook Den Helder een kinderburgemeester. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

De gemeenteraad stelde eind vorig jaar, op initiatief van het CDA, voor om ook in Den Helder een kinderburgemeester in te stellen. Die zou de burgemeester - sinds kort neemt Jeroen Nobel die functie waar - kunnen ondersteunen bij bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas en de uitreiking van de jeugdlintjes.

Lees ook: Kindergemeenteraad Hilversum leert over politiek door spel

Het CDA stelde destijds dat een kinderburgemeester een 'brug kan vormen tussen de kinderen in Den Helder en de lokale politiek'. Bovendien kan diegene helpen bij het project 'Raadslid in de klas' en het bezoek van basisschoolklassen aan de raadszaal. Andersom kunnen de gemeenteraad en het college door de kinderburgemeester meer leren over hoe kinderen de stad zien en wat zij belangrijk vinden. De gemeente legt geld apart voor de kinderburgemeester: voor maximaal twee jaar 1000 euro.

In diverse gemeenten is er overigens al een kinderburgemeester: in Noord-Holland onder meer in Hilversum, Aalsmeer en Amstelveen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!