Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Arthur Helling geïnstalleerd als nieuwe wethouder in Hoorn, Ben Tap krijgt lovend afscheid

30 oktober 2019, 10.46 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: Gemeente Hoorn

De gemeenteraad van Hoorn heeft gisteravond Arthur Helling van D66 geïnstalleerd als nieuwe wethouder. Helling volgt de vertrekkende Ben Tap op.

Wethouder Helling krijgt de verantwoordelijkheid over economische zaken, toerisme en stadspromotie, ruimtelijke ontwikkeling en de ontwikkeling van het waterfront. Helling was hiervoor al 17 jaar raadslid in Hoorn en van 2002 tot 2006 ook al wethouder in Hoorn. 

Lees ook: D66 Hoorn draagt Arthur Helling voor als opvolger van Ben Tap

Vanwege de wisseling van de wacht was gisteravond ook gelijk het moment voor afscheid van Ben Tap. Burgemeester Jan Nieuwenburg prees hem tijdens de gelegenheid voor zijn inzet. Veel lovende woorden werden gesproken en er werd een lijst opgenoemd van de dingen waar Tap volgens de burgemeester zijn schouders onder heeft gezet. 

Lees ook: Hoornse wethouder Ben Tap stopt: "Mijn werkplezier neemt af"

Tap zelf hield zijn afscheidsspeech kort. Hij vertelde niet te kunnen opnoemen waar hij het meest trots op is, kijkend naar de afgelopen 5,5 jaar. Tap gaf eerder aan te stoppen met zijn taken als wethouder omdat hij 'minder plezier in zijn werk kreeg'. Afgelopen mei werd er zelfs nog een motie van treurnis tegen hem ingediend door de oppositiepartijen, vanwege Taps handelen bij het pand De Haai. Tap bood hier destijds zijn excuses voor aan. 

Helling start op 1 november met zijn nieuwe functie. Het is niet bekend wat Ben Tap nu voor werk gaat doen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!