Ga naar Content
Sport

Coen Vermeltfoort en Riejanne Markus winnen strandrace Hoek van Holland - Den Helder

27 oktober 2019, 17.44 uur
Door: · Foto:

Coen Vermeltfoort heeft de langste strandrace van het seizoen gewonnen: Hoek van Holland - Den Helder. Hij deed dat in 3.18,54. Bij de vrouwen ging de winst naar de Amstelveense Riejanne Markus in 3.54,08.

Om 08.00 uur gingen zo'n 900 renners van start in Hoek van Holland voor de race over 135 kilometer. De deelnemers moesten onderweg een aantal keer van het strand af. Eerst in Scheveningen, waar de deelnemers om de haven moesten fietsen. Daarna in Katwijk, om het afwateringskanaal heen. Vervolgens moesten ze in IJmuiden met de pont over naar Beverwijk. De tijd van de deelnemers ging pas weer lopen toen zij in Wijk aan Zee het strand weer opgingen. Deelnemers die na 12.00 uur in IJmuiden waren werden uit de race gehaald. Tot slot moesten de deelnemers ook nog in Camperduin kort van het strand gaan, om zo om de lagune heen te fietsen. 

Uiteindelijk kwam Vermeltfoort dus als eerste aan in Den Helder. Ivar Slik uit Bergen werd tweede in 3.20,36 en Europees kampioen strandracen Lars Boom kwam tien seconden later als derde over de streep.

Bij de vrouwen kwam Tessa Neefjes uit Wervershoof vijf seconden na winnares Markus over de streep. De derde plek was voor Nina Kessler uit Velserbroek.