Ga naar Content
Noord-Holland

150 boeren met trekkers na protest weer terug naar huis

26 oktober 2019, 13.05 uur
Door: · Foto: Omroep West

Zo'n 150 boeren met 70 trekkers zijn vanmorgen naar Noordwijk gegaan uit protest tegen de huidige stikstofregels, meldt Omroep West. De boeren wilden inbreken in de uitzending Business Class van Harry Mens, maar de televisiepresentator maakte vanmorgen al bekend dat hij ze ruimte zou geven in het programma.

Rond 9.00 uur vanmorgen verzamelden boeren uit Noord-Holland en Zuid-Holland zich bij Hotel van Oranje. "Een beetje publiciteit kunnen ze krijgen, verder moeten ze bij de regering zijn", zei Mens bij aankomst bij het hotel. Vijftien boeren mochten naar binnen, de rest wachtte buiten.

"Als ze hun boodschap willen verkondigen heb ik daar geen problemen mee. Mijn vader was bollenboer. Ze krijgen koffie en gebak, hoor. Het is toch feest." Mens gunt het de boeren wel: "Wat moet je anders? Die mensen zijn zaterdagochtend vroeg hun bed uit gegaan."

Lees ook: Klachten over trekkers door Amsterdam, 'Business Class-boeren' ontkennen asociale rijstijl

Een woordvoerder van Agractie zegt tegen Omroep West dat er een groot aantal tractoren naar het strand kwam. Ze zijn blij met de zendtijd. "Dat is toch geweldig, we hoeven het niet eens te eisen."

Rond 11.45 uur vertrok een groot deel van de boeren weer.