Ga naar Content
Sport

Circuit Zandvoort heeft belangrijke vergunningen voor uitbreiding binnen

25 oktober 2019, 19.59 uur · Aangepast 25 oktober 2019, 21.10 uur
Door: · Foto: ANP

Circuit Zandvoort heeft belangrijke vergunningen van de provincie gekregen voor de uitbreiding voor de Formule 1 volgend jaar mei. De vergunningen zijn voor onder andere het plaatsen van tijdelijke tribunes, asfaltverharding en de aanleg van twee tunnels.

Dat meldt een woordvoerder van de provincie aan het Noordhollands Dagblad

De vergunningen betekenen voor directeur Robert van Overdijk een 'mijlpaal voor het circuit'. Het was namelijk van belang dat de plannen voor de aanpassingen voor Zandvoort voldeden in het kader van de Wet Natuurbescherming. "De provincie en de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord bevestigen met deze ontheffing dat Circuit Zandvoort zorgvuldig te werk is gegaan in voorbereiding op de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix in 2020", aldus Van Overdijk.

Lees ook: Circuit Zandvoort en milieuclubs vandaag naar de rechter: dit is er aan de hand

De afgelopen maanden hebben verschillende belangenverenigingen geklaagd en geprotesteerd tegen de uitbreiding van het circuit. De natuur in de buurt zou enorme last ondervinden van de uitbreiding. Zo werd er afgelopen 15 oktober door diverse organisaties een kort geding ingediend omdat ze vonden dat er ten onrechte is gegraven in natuurgebieden. 

Dinsdag doet de rechtbank uitspraak in het eerste kort geding. Daarin komt ter spraken of de beschermde rugstreeppad en zandhagedis niet te veel hebben te lijden door het evenement en de voorbereidingen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!