Ga naar Content
Noordkop & Texel

Kerk Petten weer in verkoop: gemeente wil er restaurant in hebben

28 oktober 2019, 12.19 uur
Door: Carina Gutker · Foto: Gemeente Schagen

In de hoop een ondernemer enthousiast te maken de voormalige kerk in Petten te kopen, heeft de gemeente zelf alvast het bestemmingsplan gewijzigd in 'horeca'. Daarmee hoopt Schagen een deel van de bezwaren van de exploitanten weg te nemen en mensen eerder geïnteresseerd te krijgen.

De kerk op het Plein 1945 wordt al een tijd niet meer als kerkgebouw gebruikt en Schagen wilde er vorig jaar al vanaf. Toen was er, onder meer vanwege de administratieve rompslomp, niemand voor te porren. Door zelf het bestemmingsplan te wijzigen, hoopt de gemeente de verkoop alsnog voor elkaar te krijgen.

De kerk staat sinds een aantal weken weer in de verkoop. Er zijn tot nu toe een 'handjevol geinteresseerden' geweest, aldus gemeentewoordvoerder Liesbeth Koning.

Het gebouw wordt nu vooral gebruikt voor culturele evenementen. De gemeente zou graag zien dat de kerk in de toekomst als restaurant wordt gebruikt.

Ondernemers terughoudend
Ondernemers zijn echter terughoudend, zo bleek vorig jaar, omdat ze bang zijn dat er te weinig animo is voor een restaurant in het kustdorp. Bovendien durfden ze het niet aan het pand te kopen zonder dat er een horecabestemming op zat. Immers: als er bezwaren binnenkomen en het bestemmingsplan niet zou mogen wijzigen, zaten zij met een kerk waar ze niets mee kunnen. Door zélf het bestemmingsplan te wijzigen, hoopt de gemeente een deel van deze bezwaren weg te nemen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Gemeente Schagen