Ga naar Content
Alkmaar

Boeren voegen daad bij woord in de Schermer: Friese vlag wappert

23 oktober 2019, 11.55 uur · Aangepast 23 oktober 2019, 16.40 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Vanmorgen heeft er enige tijd en Friese vlag voor Schermermolens gewapperd. Die staat voor een aantal Noord-Hollandse boeren symbool voor het feit dat ze door hun 'eigen' provincie niet gehoord worden wat betreft het stikstofbeleid. Melkveehouder Ad Baltus zei gisteren tegen NH Nieuws dat hij de gang van zaken spuugzat is en zich graag zou aansluiten bij Friesland. "Ik voel me in de steek gelaten."

En dus beloofde hij actie: "We hangen de vlaggen op plekken waar ze vanuit het provinciehuis gezien kunnen worden. We willen ze laten zien dat het ook anders kan." Er is ook een petitie gestart.

Lees ook: Noord-Hollandse boeren horen liever bij Friesland: "Hier voelen we ons in de steek gelaten"

Baltus hing de vlag dus op bij de molens, maar bleek daar geen toestemming voor te hebben van de stichting die de molens beheert (en door de provincie wordt gesubsidieerd). "De vlag heeft tien minuten voor de molen gehangen", aldus een woordvoerder. "Daarna is 'ie aan een lantaarnpaal gehangen."

Volgens Baltus komt er ook een ontmoeting met de Friese boeren halverwege Afsluitdijk, aanstaande vrijdag. "Noord-Holland wordt Friesland-West!" 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!