Jong AZ kan weinig creëren tegen NEC en verliest met 0-2

Jong AZ heeft op het eigen trainingscomplex in Wijdewormer met 2-0 verloren van NEC. De ploeg wist weinig echte kansen te creëren. NEC scoorde via een raak geschoten penalty van Zian Flemming en een rake kopbal van Anthony Musaba.

Het duel in Wijdewormer bleef doelpuntloos tot de rust. NEC was de betere ploeg en kreeg de meeste kansen. Zes minuten voor de rust dacht Ole Romeny de score te openen voor NEC, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vier minuten later kwam Jong AZ goed weg toen Zian Flemming van dichtbij de paal vond.

Penalty NEC
In de tweede helft was de eerste grote kans voor NEC. Oud-AZ-speler Rens van Eijden was dicht bij een kopgoal, maar Jasper Schendelaar kon nog net redden. In de 64e minuut kwam Jong AZ dan toch op achterstand toen Zian Flemming een penalty benutte nadat Romeny werd vastgehouden in de zestien.

Met nog een kwartier te gaan verdubbelde invaller Anthony Musaba de Nijmeegse voorsprong met het hoofd uit een voorzet van Tom van de Looi.

Kansjes
In de laatse mnuten van de wedstrijd kreeg Jong AZ nog een paar kansjes. Een solo van Correia eindigde met een redding van Felix Branderhorst in de korte hoek. Lont zag Branderhorst iets voor zijn doel staan en probeerde het van afstand. Zijn schot ging maar net over en ook een schot van Yukinari Sugawara ging maar net over. Zo eindigde de wedstrijd in 0-2.

Ondanks het verlies blijft Jong AZ op de zestiende plek staan met tien punten uit elf duels.

Opstelling Jong AZ: Schendelaar; Sugawara, Koopmeiners, Bakker, Gullit; Reijnders, Oosting (Lont/69), Goudmijn; Aboukhlal, Kunst (Correia/46), Sedláček (Baas/79).

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Kvida, Kuipers; Van de Looi, Van Landschoot (Overtoom/88), Dijkstra; Okita, Flemming, Romeny (Musaba/68)