AZ met beide benen op de grond na nederlaag tegen Heerenveen

19 oktober 2019, 20.23 uur · Aangepast 19 oktober 2019, 22.37 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Dennis Wielders

AZ heeft de eerste wedstrijd na de interlandperiode verloren van SC Heerenveen. De ploeg van Arne Slot incasseerde vier doelpunten, net zoveel als in alle voorgaande wedstrijden bij elkaar. Het betekende de tweede nederlaag van het seizoen voor de Alkmaarders.

In een vermakelijke eerste helft was het al snel raak voor de gasten uit Friesland. Uit een hoekschop knikte Ajax-huurling Sven Botman binnen voor de 0-1. Nadat mogelijkheden via Teun Koopmeiners en Dani de Wit niet resulteerden in een doelpunt, bracht Ron Vlaar de Alkmaarders alsnog op gelijke hoogte na een corner van Koopmeiners.

AZ kon echter niet lang juichen, want vlak na de gelijkmaker kwam Heerenveen opnieuw op voorsprong. Het was Rodney Kongolo die vanaf buiten de zestien meter knap raak schoof na een assist van Volendammer Joey Veerman. Daarmee was het nog niet gedaan voor de Alkmaarders, want in de laatste seconde voor de rust verdubbelde Jens Odgaard de marge voor Heerenveen: 1-3.

Stengs
Direct na rust leek Calvin Stengs ervoor te zorgen dat AZ weer terug kwam in de wedstrijd. De vleugelaanvaller kreeg de bal uit een vrije trap voor zijn voeten en wist Heerenveen-goalie Warner Hahn in de korte hoek te verschalken (2-3). Toch lieten de Friezen zich niet van de wijs brengen en binnen afzienbare tijd vergrootten zij hun voorsprong weer naar twee doelpunten. Kongolo kopte de bal richting doel, waarna het Koopmeiners niet lukte om de bal nog van de lijn te halen.

Wissels
Via aanvallende wissels probeerde Slot zijn ploeg nog naar een aansluitingstreffer te leiden. AZ wist echter geen grote kansen meer te creëren en Heerenveen voetbalde de wedstrijd relatief gemakkelijk uit. Komende donderdag speelt de ploeg de volgende wedstrijd. Dan spelen ze in het kader van de Europa League thuis tegen Astana.

Arne Slot: "Verliezen is ongelooflijk klote" - NH Nieuws

Bekijk hierboven de reactie van AZ-trainer Arne Slot na afloop van de wedstrijd

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar (Hatzidiakos/68), Wuytens (Clasie/73), Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners; Stengs, Druijf (Aboukhlal/68), Idrissi

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg (Van Rhijn/65); Veerman, Faik, Kongolo; Ejuke, Odgaard (Dreyer/90), Van Bergen (Halilovic/82)