Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Opnieuw pepperspray en berovingen bij ADE-optreden Martin Garrix

19 oktober 2019, 12.58 uur · Foto: ANP

Bij een concert van Martin Garrix in de RAI afgelopen nacht zijn bezoekers bespoten met pepperspray. Daarbij zijn meerdere mensen beroofd.

"Ik stond te genieten van het concert, ik ben fan van zijn shows, vertelt een bezoeker aan AT5. "Toen zag ik op een gegeven moment mensen weglopen en kreeg ik zelf ook een scherp gevoel in m'n keel en ogen."

Bij de EHBO waren al meer mensen met dezelfde klachten. "Ik ben heel lang bezig geweest met uitspoelen, ik bleef ook maar hoesten. Dat heeft een half uur geduurd." Daardoor miste hij en andere bezoekers een groot deel van het concert. Een bezoeker vertelt op Facebook dat hij maar twintig minuten van het concert heeft kunnen genieten.

Lees ook: Ademklachten bij feestgangers ADE-concert Martin Garrix door 'traangas'

De politie bevestigt dat er enkele tientallen bezoekers gedurende de nacht last hebben gehad van de pepperspray. Een deel daarvan is ook beroofd. Hoeveel zakkenrollers er actief waren en of er veel buit is gemaakt, is nog niet bekend. De politie roept op om aangifte te doen. Een andere bezoeker schrijft op Facebookdat zijn ketting van 3000 euro van zijn nek is afgetrokken. 

Zakkenroltruc
Ook vorig jaar werd bij een optreden van Martin Garrix tijdens ADE met pepperspray gespoten, ook toen leek het te gaan om een zakkenroltruc. Volgens een bezoeker was het dit jaar, net als toen, aan de rechterkant van de zaal."Ik snap niet hoe dit nu weer heeft kunnen gebeuren. Je wordt echt goed gefouilleerd. Je jas, je tas, alles wordt nagekeken."

Reactie ADE
"Dit is natuurlijk heel erg vervelend", reageert een woordvoerder van ADE. "Je ziet het vaker, mensen maken misbruik van het feit dat er heel veel mensen samen komen." Volgens de woordvoerder is er verder niet heel veel wat de organisatie kan doen om dit soort incidenten te voorkomen. 'We fouilleren iedereen uitgebreid bij de ingang, meer kunnen we niet doen. Alle tassen en jassen worden gecheckt."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!