Kharchouch helpt Telstar al vroeg aan eerste oktoberzege

18 oktober 2019, 22.02 uur · Aangepast 23 oktober 2019, 13.06 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Met veel billenknijpen heeft Telstar met 1-0 gewonnen van Almere City. Reda Kharchouch opende al in de eerste minuut de score en daar bleef het qua doelpunten bij. In de slotfase werd het nog spannend, maar de goed spelende Anthony Swolfs hield zijn doel droog.

De maand oktober was Telstar tot nog toe niet gunstig gezind. Na vier wedstrijden op rij zonder overwinning snakte de ploeg van Andries Jonker naar een resultaat. Dat deden de Witte Leeuwen met Shayne Pattynama in de basis, hij maakte zijn basisdebuut ten koste van Shaquill Sno.

Vroege treffer Telstar
De fans van Telstar die nog wat te drinken haalden waren onherroepelijk te laat om het eerste doelpunt te zien. Dat zullen ze niet heel erg hebben gevonden, want hij viel voor de thuisploeg. Bij de eerste de beste aanval haalde Reda Kharchouch verwoestend uit met zijn linkervoet. Vanaf de rand van het strafschopgebied ging de bal met een streep de kruising in.

Nick Venema had namens Almere City de gelijkmaker op zijn schoen, maar had daarbij buiten Anthony Swolfs gerekend. De doelman van Telstar deed zijn werk goed, maar zag vlak voor rust over het hoofd dat hij een terugspeelbal in zijn handen pakte. Het leverde de bezoekers een indirecte vrije trap op, zo'n zeven meter voor het doel. Swolfs redde knap in de hachelijke situatie, waardoor de ploegen met een 1-0 stand de rust in gingen.

Druk Almere
Almere City kwam met een duidelijk doel uit de kleedkamer: scoren. Daar kreeg de ploeg van Robert Molenaar goede kansen voor in de tweede helft. Youri Loen testte Swolfs, even later Venema. Ondertussen was ook Kharchouch dichtbij een tweede treffer.

Een kwartier voor tijd hadden de gasten een grote kans op een doelpunt; voor de ogen van Swolfs onstond een ware scrimmage. Het was een wonder dat de bal er niet inging, diverse spelers claimden ook nog hands gezien te hebben. Scheidsrechter Laurens Gerrens wees dat echter resoluut van de hand.

Spannende slotfase
De supporters in Velsen-Zuid hielden hun hart vast, zeker toen de assistent van Gerrens aangaf dat er zes minuten extra bij de speeltijd werd opgetrokken. De ingevallen Anass Ahannach schoot net over. Dat was het laatste wapenfeit van Almere City, zo won Telstar met 1-0. Daarmee maakt de ploeg uit Velsen-Zuid een sprong op de ranglijst: na elf wedstrijden spelen heeft het veertien punten, waarmee het tiende staat.

Opstelling Telstar: Swolfs; Pattynama (Springer/78), Benamar, Korpershoek, Lynen, Berenstein; Gilmour, Najah, McGuane (Van Doorm/69); Tavşan (Plet/59), Kharchouch

Almere City FC: Smits; Van Vlerken, Meijers, Mirani, Koppers (Efmorfidis/69); Bensabouh, Hunte (Hammouti/68), Kaandorp, Loen (Annach/86); Venema, Harrison