Ga naar Content

Roscello Vlijter na 6 weken terug bij Telstar: "Ik wilde gewoon huilen"

Roscello Vlijter heeft zijn verblijf bij Telstar na zes weken weer een vervolg kunnen geven. De Surinaams-international raakte na de interlandbreak in september zijn paspoort kwijt. Het duurde daarna vijf weken voordat hij in het vliegtuig naar Nederland kon stappen.

''Ik was onderweg naar het vliegveld, toen ik erachter kwam dat mijn paspoort verdwenen was. Ik wilde gewoon huilen'', vertelt Vlijter na de eerste Telstar training sinds zijn terugkeer.

"Dat werd tijd", zegt Andries Jonker, die nog wel om het verhaal kan lachen. "Het is natuurlijk een heel opmerkelijk verhaal dat je een speler zes weken kwijt bent voor vier wedstrijden. Maar ja, het is gebeurd. Ik ben blij dat hij er weer is."

Verblijfsvergunning
Een dag na de vermissing kreeg Vlijter een nieuw paspoort. Het regelen van een verblijfsvergunning bleek lastiger te zijn. ''Dat kon ik niet vanuit Suriname regelen. Dat moet je hier doen'', vertelt Vlijter daarover. Toen de alle papieren in orde waren, duurde het nog een paar weken voordat de volgende interlandperiode op het programma stond. Telstar en Vlijter spraken daarom af dat de speler zijn terugkeer tot na de interlands uit te stellen.

Conditie
Terwijl Telstar haar competitieduels afwerkte, bleef Vlijter meetrainen met de Surinaamse ploeg. ''We voetballen daar op amateurniveau, maar we hebben een Nederlandse trainer (Dean Gorré red.). Ik kon mijn conditie dus goed op pijl houden."

"Roscello is een heel vaardige jongen", zegt Jonker over Vlijter, "maar hij moet zich nog wel fysiek ontwikkelen. Hij moet leren zich te laten zien in wedstrijden, maar hij kan wel voetballen."

Foto: