Gooi

NL
V

Breuk tussen coalitiepartijen Eemnes

16 oktober 2019, 22.43 uur · Aangepast 17 oktober 2019, 09.37 uur · Foto: Google Streetview

Het is crisis in de collegekamer van Eemnes: de wethouders van Dorpsbelang en PvdA hebben aangegeven niet genoeg vertrouwen te voelen vanuit de coalitie. Het heeft er daarmee alle schijn van dat het college van Eemnes gaan vallen.

De twee wethouders hebben de andere partijen woensdagavond op de hoogte gebracht. 

De wethouders geven aan dat genoeg vertrouwen noodzakelijk is om hun werkzaamheden in het belang van Eemnes voort te kunnen zetten. Totdat dit vertrouwen is hersteld, of totdat er andere afspraken zijn gemaakt, beschouwen de wethouders zich als demissionair.

Geen vertrouwen
Naast dat de wethouders geen vertrouwen voelen van hun achterban, lijkt het ook niet te boteren tussen Dorpsbelang en de andere partijen zelf. De druppel die de emmer deed overlopen was eerder deze week een besloten raadsvergadering over woningbouw in de Zuidpolder. Daar klaagden partijen over de toon die Dorpsbelang aansloeg. 

Of de coalitie nog te redden is valt te betwijfelen. Er wordt nog geprobeerd de breuk te lijmen, maar er bestaat ook een kans dat er een nieuwe coalitie - en dus een nieuw college - gevormd moet gaan worden. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!