Amsterdam

Vluchtroute van daders plofkraak Ouderkerk in kaart gebracht: politie zoekt camerabeelden

16 oktober 2019, 10.17 uur · Aangepast 16 oktober 2019, 10.37 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Whatsapp

De recherche heeft de mogelijke vluchtroute die de daders van de mislukte plofkraak in Ouderkerk van afgelopen vrijdag hebben afgelegd in kaart gebracht. De politie roept getuigen op om zich te melden en zoekt camerabeelden als bewijsmateriaal.

Vorige week vrijdag richtte de plofkraak in de Dorpsstraat een enorme ravage aan. De daders gingen met lege handen naar huis. Bewoners en winkeliers werden wakker van de harde knal en zagen al snel dat de schade groot was.

Lees ook: Wakker worden in de scherven van de plofkraak: "De hardste knal die ik ooit heb gehoord"

De recherche vermoedt dat de daders na de plofkraak via de Ouderkerkerplas en de fietsbrug over de A2 richting de Bijlmer zijn gereden. Het gaat om twee donker geklede verdachten op een scooter.

De politie denkt dat er misschien ook een bestelbus of personenauto op deze route heeft gereden, waarvan de bestuurder en inzittenden betrokken zijn geweest bij de plofkraak. 

Beelden
Voor de opsporing van de daders van de plofkraak zijn beelden langs de mogelijke vluchtroute van groot belang voor de politie. Omwonenden en ondernemers langs de route kunnen beelden uploaden via het formulier op hun website.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp