Ga naar Content
Gooi

Verbrande doek uit tank gehaald na autobrand in Bussum

16 oktober 2019, 11.19 uur
Door: Sjoerd Stoop · Foto: Inter Visual Studio/Judith van Dijkhuizen

Een geparkeerde auto in Bussum is vannacht flink beschadigd door een autobrand. De brand is vermoedelijk aangestoken: bij het blussen werd een verbrande doek uit de benzinetank gehaald.

De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de T.B. Huurmanlaan en de Ceintuurbaan. De brand werd ontdekt door een voorbijganger die meteen de politie belde.

De politie kon de eerste vlammen blussen. De brandweer heeft het blussen daarna overgenomen en kon voorkomen dat de auto helemaal uitbrandde. Toch is de schade aan de auto groot.

De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand, maar laat weten uit te gaan van brandstichting. Over de gevonden verbrande doek kan de politie niets zeggen. "In verband met het onderzoek doen we daar verder geen uitspraken over", zegt een woordvoerder.

Lees ook: Zoveelste Hilversumse autobrand, teller in maand tijd al op vijf

Hilversumse autobranden
Er waren de afgelopen twee maanden meer autobranden in de regio, vooral in Hilversum. Een paar weken achter elkaar werden daar enkele autobranden zo goed als zeker aangestoken. De laatste tijd is het vrij rustig.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!