Ga naar Content

Alleenstaande moeder Joyce start speelgoedbank in Wormerveer: "Ik weet hoe moeilijk het is"

Joyce Jansen wil dat alle kinderen speelgoed hebben en daarom is ze onlangs gestart met een speelgoedbank in Wormerveer. “Ik heb zelf zes kinderen, dus ik weet hoe moeilijk het is", vertelt Joyce in NH Buurten. Ze hoopt dat ouders die moeilijk kunnen rondkomen haar weten te vinden.

De speelgoedbank zit in een ruimte van het Zonnehuis in de Schrijversbuurt en is twee keer per week geopend. Elk kind in het gezin mag om de maand twee stuks speelgoed en een boek uitkiezen.

Joyce wil niet zoals een voedselbank of kledingbank met verwijzingen en pasjes werken. "Ik weet wat armoede is en ik wil daarom iedereen een kans geven. Je hebt ook mensen die net een paar euro meer verdienen en er dan net langs vallen. Dat willen wij niet. Iedereen is welkom."

Hulp van vriendin
Joyce krijgt hulp van haar vriendin Jeannine Arnoldussen. "Toen Joyce me vertelde me wat ze van plan was zei ik: 'Ik steun jou 200 procent.' Het is zo prachtig wat ze doet."

Het initiatief is niet alleen leuk voor kinderen. "We sparen ook het milieu door het speelgoed te hergebruiken", aldus Joyce.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!