Ga naar Content

Vattenfall Solar Team ligt nét niet aan kop bij Solar Challenge in Australië

Het Vattenfall Solar Team van de TU Delft is op de derde dag de Solar Challenge in Australië flink ingelopen op de koploper. Het Delftse team - met enkele Noord-Hollandse deelnemers - staat nu tweede in de race, net achter de Twentse zonneracers.

Een dag eerder had het team nog 21 minuten achterstand op de koploper, dat zijn er nu nog maar 2. Alle auto's die meerijden, rijden volledig op zonne-energie.

Tijdens de race vandaag was er veel zon en daardoor kon de accu van de auto continu opladen. Het voertuig kon de hele race 100 kilometer per uur blijven rijden.

Omavoetjes
Coureur Tim van Leeuwen kwam doorweekt van het zweet uit de auto: "Ik was tot op mijn boxershort nat en ik had zelfs van die omavoetjes. Doordat de wind zo hard waaide, kostte het met heel veel energie om NunaX (red. de auto van het team van de TU Delft) op koers te houden."

Lees ook: Klaar voor de start: Noord-Hollanders kwalificeren zich voor Solar Challenge in Australië

NunaX rukt op en dus is de sfeer in het team uitgelaten, zegt teamleider Maud Diepeveen: "Natuurlijk zijn we nu gespannen, maar we weten zeker dat ze bij het team van Twente nog veel zenuwachtiger zijn. We moeten nu zorgen dat we niet te enthousiast gaan worden, maar geconcentreerd blijven."

 
Het Vattenfall Solar Team van de TU Delft doet dit jaar voor de tiende keer mee aan de wedstrijd in Australië. Tijdens een meerdaags evenement wordt er 3.000 kilometer geracet door de outback van Australië. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Vattenfall Solar Team