Ga naar Content

Blijven 't Veerhuys en White Stones in de eredivisie of niet?

De helft van de clubs uit de eredivisie zaalvoetbal komt uit Noord-Holland. Logisch dat er vrijwel wekelijks een 'derby' is. Vrijdag stonden 't Veerhuys en White Stones tegenover elkaar. De thuisclub is terug op het hoogste niveau en White Stones is bezig aan seizoen twee. De grote vraag is: Blijven zij erin?

De overlevingskansen van White Stones uit Egmond aan de Hoef zijn klein. Zeven spelers en een keeper vertrokken afgelopen zomer, nadat de ploeg van trainer Rogier Bunink zich ternauwernood had weten te handhaven.

White Stones onderaan
Aanvoerder Tim Emmerik is realistisch. "Eigenlijk ben ik de enige basisspeler van vorig jaar die over is. Ervaring op dit niveau is natuurlijk heel erg belangrijk en we missen individuele kwaliteit." Na vijf wedstrijden staat White Stones als enige met nul punten onderaan.

"Gevaarlijke uitspraken"
't Veerhuys heeft zich door de 10-2 zege op Whites Stones in het linkerrijtje gevoetbald. Trainer Antoine Gooyers verwacht ook dat zijn team wegblijft bij de onderste regionen. "Ik denk dat je de jongens en het niveau hebt om zeker bovenaan het rechterrijtje te eindigen, misschien wel meer. Alleen zijn dat wel gevaarlijke uitspraken." 

Over twee weken is de zesde speelronde in de eredivisie. White Stones speelt dan thuis tegen Feyenoord dat met één punt voorlaatste staat. 't Veerhuys krijgt koploper Lebo op bezoek. 

Foto: NH Sport/Edward Dekker