Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

D66 Hoorn draagt Arthur Helling voor als opvolger van Ben Tap

12 oktober 2019, 09.30 uur
Door Sander Huisman · Foto: D66 Hoorn

De fractie van de D66 in Hoorn droeg gistermiddag tijdens de ledenborrel de 51-jarige Arthur Helling voor als nieuwe wethouder en opvolger van Ben Tap. Tap liet eerder deze maand weten dat hij opstapt als wethouder. Met Helling keert een van de meest ervaren politici van de stad terug. De voordracht van de nieuwe wethouder aan de Hoornse gemeenteraad vindt plaats op 29 oktober, als Ben Tap afscheid neemt.

"Na elf jaar in het bedrijfsleven vind ik het een grote eer om als Horinees de stad en haar publiek belang weer te dienen", laat Helling weten. "Met mijn ervaring wil ik bijdragen aan alle grote uitdagingen en veranderingsprocessen waar de gemeente invulling aan moet geven de komende jaren."

Arthur Helling maakte in 1994 zijn debuut als raadslid voor D66. Met een enkele onderbreking tot 2018 heeft hij die taak uitgevoerd. Van 2002 tot 2006 was hij al een periode wethouder.

Lees ook: Hoornse wethouder Ben Tap stopt: "Mijn werkplezier neemt af"

Fractievoorzitter Arwin Rood is blij met zijn komst: "Arthur brengt een berg aan ervaring mee. Hij is als geen ander in staat om zich de huidige dossiers snel eigen te maken. Arthur kent zijn weg in het stadhuis en is daarmee de ideale kandidaat om op deze rijdende trein te springen."

"Ik ben heel blij dat de zaken bij ons intern zo gestructureerd zijn dat er een voor de leden transparante sollicitatieprocedure zo snel geëffectueerd kan worden. Dankzij de inzet van de wethouders-kandidaten-commissie zijn we in staat om snel een goede kandidaat voor te dragen. Daar ben ik trots op", aldus Rood.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!