Ga naar Content

FC Volendam snakt naar een goed resultaat

Met slechts vier punten uit de laatste vijf duels gaat het de laatste weken niet écht lekker met FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie. De 3-1 nederlaag bij hekkensluiter Jong PSV dreunde stevig na. "Dat heeft wel wat met de ploeg gedaan. Je voelt een bepaalde spanning erop zitten", aldus trainer Wim Jonk.

Jonk kan zondagmiddag tegen FC Den Bosch geen beroep doen op de al langer geblesseerde Mitchel Michaelis en Boy Deul. Francesco Antonucci is wel weer fit, maar is opgeroepen voor België onder 21 jaar. Verder ontbreekt ook Marco Tol die afgelopen week op de training zijn neus heeft gebroken.

Alex of Brian Plat?
Mogelijk voegt Alex Plat zich nog bij het rijtje afwezigen. Hij blesseerde zich woensdag aan de zijkant van zijn scheenbeen en schat de kans dat hij er zondag bij is zeventig procent. 

Mocht morgen bij de afsluitende training blijken dat Plat niet fit genoeg is dan staat naamgenoot Brian Plat klaar om hem centraal achterin te vervangen. Brian Plat: "Het zou zeker kunnen dat ik ga debuteren. Ik heb er jaren voor gewerkt en ben er klaar voor."

"Volendam is beter dan Den Bosch"
Jonk is ervan overtuigd dat FC Volendam thuis van FC Den Bosch, dat één plaatsje lager op de ranglijst staat, moet kunnen winnen. "Wij zijn beter dan FC Den Bosch, maar waren ook beter dan Jong PSV. Maar dan haal je nog niet je resultaat."

De aftrap in het Kras Stadion is zondagmiddag om 12.15 uur.