Start van hoofdcontent

HOORN

nl

Signalering van overweg Museumstoomtram gesloopt door vandalen

11 oktober 2019, 10.27 uur
Door Sander Huisman · Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Bij de overweg van de stoomtram op de Westfrisiaweg (N307) ter hoogte van Zwaagdijk hebben vandalen afgelopen zondag veel schade aan de signalering aangericht. Hierdoor kunnen de spoorbomen niet meer dicht. "Natuurlijk zijn wij hier boos over, dat spreekt voor zich", vertelt directeur René van den Broeke aan WEEFF.

"We hebben het afgelopen zondagmorgen ontdekt toen we er naar toe reden", laat René weten. "We zagen dat de wegsignalering het niet deed en dat de spoorbomen niet meer naar beneden gingen. Hierdoor hebben we de tram terug laten keren naar Hoorn en zijn de passagiers met bussen naar Medemblik vervoerd."

Lees ook: Unieke restauratie van museumstoomtram in Hoorn

"Vandalen hebben een kast gesloopt die vlak bij de weg stond. Hierdoor doet de wegsignalering het niet meer. Omdat de spoorbomen op hetzelfde systeem zijn aangesloten gaan deze ook niet naar beneden", vertelt hij verder.

Blij is René er niet mee. "Natuurlijk zijn we boos, maar het meest urgente voor ons was dat we een oplossing hadden voor onze gasten. We hebben na afloop gelukkig ook geen klachten gehoord."

Drukke periode
Het verkeer op de Westfrisiaweg wordt op dit moment op een andere manier tot stoppen gebracht als de Museumstoomtram langskomt, maar achter de schermen is de organisatie van het museum druk bezig met een definitieve oplossing.

"We zijn een betrekkelijk kleine organisatie, waar mensen hard en met veel passie werken", aldus René. "Daarnaast hebben we een behoorlijk intensieve dienstregeling, vooral tijdens de aankomende herfstvakantie. Dan gaan er meer dan 50 trams over de overweg rijden. We hopen daarom dat het zo snel mogelijk wordt opgelost."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!