Ga naar Content
Sport

Hovocubo kampt met personele problemen in Champions League

9 oktober 2019, 17.26 uur
Door: · Foto: Gerrie Meijer sportfotografie

Woensdagavond begint Hovocubo gehavend aan het hoofdtoernooi van de Champions League. In Wit-Rusland missen de zaalvoetballers uit Zwaag waarschijnlijk Mats Velsenboer.

Velsenboer raakte twee weken geleden geblesseerd tijdens een oefeninterland met Oranje. "Mats is dagelijks intensief behandeld in Zeist maar de arts en ik hebben hem tijdens de training aan een test onderworpen maar is nog niet zover om te spelen", laat fysiotherapeut Jari Koen weten via een persverklaring.

Nog meer twijfels
"Met Yoshua St. Juste, die ook een enkelblessure heeft, gaat het een stuk beter en zal naar alle waarschijnlijkheid wel minuten kunnen maken." Ook Mohamed Darri en Dave Severina zijn twijfelgevallen. De ploeg van coach Sander van Dijk heeft woensdag tegen het thuisspelende FC Stalitsa ook te maken met twee schorsingen. Abdessamad Attahiri en Amir Molkaria zijn daardoor niet inzetbaar.

Meevoetballende keeper
"We hebben licht, maar vooral tactisch getraind waarbij de nadruk lag op het spelen met een meevoetballende keeper. Dat iets wat Europees gezien niet ongebruikelijk is, ongeacht de stand. Wellicht dat daar het verrassingseffect uit kan komen. Maar dat we het zwaar zullen krijgen lijkt me duidelijk", aldus Van Dijk.

De eerste wedstrijd in de groepsfase begint woensdag om 18.30 uur. Vervolgens speelt Hovocubo donderdag tegen Liburn uit Kosovo en zaterdag is het Franse Toulon de tegenstander.