Amsterdam

NL
V

Jonge inbreker flat Kleiburg in Amsterdam-Zuidoost herkenbaar in beeld

9 oktober 2019, 15.47 uur

De politie vraagt opnieuw aandacht voor een inbraak in de flat Kleiburg in Amsterdam-Zuidoost. Op beelden die de politie heeft vrijgegeven is goed te zien hoe de inbreker eruit zag.

De haarscherpe beelden zijn afkomstig van de eigenaar van de woning. Hij kon begin augustus de inbraak via afstand op zijn mobiele telefoon en iPad volgen. In de ochtend van 4 augustus dringt de inbreker via een raam de woning binnen. Op dat moment is er niemand thuis.

Tekst gaat door onder video

191009_BNH_InbraakKleiburg1_BNH - Bureau NH

De afwezige bewoner krijgt gelijk een melding op zijn telefoon en ziet de inbreker te werk gaan. De inbreker doorzoekt het huis en na een aantal minuten vertrekt hij weer via het raam. Het enige dat hij steelt is een fotocamera. Eenmaal buiten gaat de inbreker er vandoor op een vouwfiets. 

Herkenbaar in beeld
De verdachte heeft een donkere huidskleur, een normaal postuur en draagt die dag een zwarte joggingbroek en een grijskleurige capuchontrui. Ook draagt hij een donkerkleurige baseballpet en donkere slippers met meerdere witte strepen.

🚓 Weet jij meer over deze zaak?
Wie meer weet over deze zaak, kan contact opnemen met de politie via 0800-6070. Misdaad anoniem melden kan via 0800-7000. Bekijk alle zaken uit Bureau NH hier terug.