Amsterdam

Zieke Rob de Nijs wil afscheidstour geven

9 oktober 2019, 08.45 uur · Aangepast 9 oktober 2019, 08.58 uur · Foto: ANP Foto

Whatsapp

De met Parkinson gediagnosticeerde zanger Rob de Nijs wil na zijn al geplande tour, nog een afscheidstour maken. Hoe de tour eruit gaat zien en hoe lang deze gaat duren is nog onbekend. "Dat hangt af hoe de ziekte zich gaat ontwikkelen", zegt de Amsterdammer.

"De tour zal over ongeveer een jaar plaatsvinden", vertelt De Nijs aan de Telegraaf. Ook vertelt de zanger dat hij goede medicijnen heeft gekregen en denkt dat deze aan zullen slaan en de ziekte zullen vertragen. "Ik zal er alles aan doen om me helemaal te geven en er nog één laatste ronde langs alle grote theaters helemaal te zijn voor het publiek".

Lees ook: Amsterdamse Rob de Nijs kondigt vanwege ziekte einde carrière aan

De zanger vindt zijn stem momenteel op z'n mooist en wil dit dan ook vastleggen met nieuwe muziek. "Het motiveert mij om te blijven zingen. Op den duur niet meer live, maar een nieuw album maken en misschien zelfs meer dan één, wil ik zeker". Opnemen in de studio zal volgens De Nijs altijd nog kunnen, zijn stem zal niet lijden onder de Parkinson: "Dat staat er los van."

Vallen
In september werd het nieuws bekendgemaakt dat de zanger zou stoppen met optreden, omdat hij aan Parkinson lijdt. De maand ervoor was de zanger tijdens een optreden van het podium gevallen. Een jaar eerder viel hij ook al, toen liep hij botbreuken op.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp