Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Robin Martens officieel verdacht van mishandeling agent

8 oktober 2019, 17.59 uur · Foto: ANP

Actrice Robin Martens wordt verdacht van mishandeling van een ambtenaar in functie, heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. De 27-jarige vrouw zou eind vorige maand een agent hebben mishandeld in haar woonplaats Castricum.

De actrice ontkent de agent te hebben geslagen. Volgens haar ging het om een duw, die ze gaf omdat ze een vriend wilde beschermen. 

De mishandeling zou in de onderstaande video te zien zijn

Vechtpartij Castricum met blur 3 - NH Nieuws

Martens moet 19 november op een officiële hoorzitting verschijnen. Daar mogen geen anderen bij zijn. De officier van justitie besluit vervolgens hoe de zaak verder gaat. Het kan zijn dat de zaak na een gesprek wordt afgerond. Als er wel een rechtszaak komt, is die openbaar. 

Mes
De vermeende mishandeling ontstond volgens Martens toen haar vriend door de politie werd beetgepakt, naar de grond werd gewerkt en geslagen. Dat gebeurde nadat een andere jongen in de buurt met een mes stond te zwaaien. De actrice schrok zo dat ze haar vriend te hulp schoot. "Zij heeft daarbij geschreeuwd en mogelijk een duwende beweging naar een politieman gemaakt", zei haar advocaat eerder.

Lees ook: Robin Martens ontkent mishandeling agent: 'Schoot vriend instinctief te hulp'

Martens werd na het incident aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is ze vrijgelaten.

De advocaat van Martens was vanavond niet bereikbaar voor commentaar.