Ga naar Content

AFC 'doopt' eerste paal: bouw nieuwe clubhuis is begonnen

Met het 'dopen' van de eerste paal vierde AFC 'op zijn AFC's' de start van de verbouwing van Sportpark Goed Genoeg. De leden hebben er lang op moeten wachten: tussen de eerste plannen en de realisatie zit inmiddels 25 jaar.

Na de zomer verwacht de Amsterdamsche Football Club vijf velden en een nieuw clubhuis te hebben. Vooral het nieuwe onderkomen stemt de leden blij. ''Van alle kanten kun je het clubhuis betreden en er zijn allemaal ramen,'' zegt de enthousiaste voorzitter Ad Westerhof. ''Het is echt een modern gebouw en het ziet er prachtig uit.'' Het pand kost tussen de vier en zes miljoen euro.

Dat sportpark Goed Genoeg zou veranderen stond al langer vast, omdat er ruimte vrijgemaakt moet worden op de groeiende Zuidas. Het complex verschuift daarom een stukje in noordelijke richting.

Kunstgras
AFC staat in het amateurvoetbal bekend als een vereniging die vasthoudt aan tradities. Zo speelt de Amsterdamse tweede divisionist zonder shirtsponsor. Toch moet de regerend amateurkampioen op een ander vlak mee met de moderne tijd. Echt gras is straks verleden tijd; alle teams spelen voortaan op kunstgras. 

Erelid Kees Gehring betreurt dat. "Als traditieclub wil je het liefst op natuurgras spelen. Aan de andere kant: de jeugd speelt altijd op kunstgras. Die zijn niet anders gewend. Het grote voordeel is dat je op kunstgras veel meer wedstrijden kan spelen." 

Foto: Paul de Ruiter Architects