Ga naar Content
Sport

Nadine Visser naar de finale van de 100m horden in een PR

6 oktober 2019, 18.54 uur
Door: · Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Nadine Visser heeft zich bij het WK atletiek in Qatar met een PR geplaatst voor de finale van de 100 meter horden.

In de eerste halve finale eindigde de atlete uit Hoogkarspel als derde in een persoonlijk record van 12,62. Haar oude PR stond op 12,71. 

De nummers één en twee van de drie halve finales gingen meteen door naar de finale. Ook de twee tijdbesten komen in de finale uit. De tijd van Visser was voldoende om vanavond om 19.50 uur uit te mogen komen in de finale.

In haar halve finale was de Jamaicaanse Danielle Williams de snelste in 12,41, gevolgd door de Amerikaanse Nia Ali in 12,44. Die twee zetten daarmee ook overall de snelste tijden neer. De tijd van Visser was de zesde tijd van het hele veld.

Vorige WK zevende
Visser eindigde bij de vorige WK in Londen als zevende. Op datzelfde kampioenschap werd ze ook knap zevende op de zevenkamp. Toch besloot ze na dat WK de meerkamp vaarwel te zeggen en zich volledig op het hordelopen te richten.

In 2018 had Visser meteen succes met een bronzen medaille op de 60 meter horden bij de WK indoor in Birmingham. Dit voorjaar kroonde ze zich zelfs tot Europees kampioene indoor op de 60 meter horden in Glasgow.

Laat in vorm
De Nederlandse atlete begon dit lange outdoorseizoen stroef. Het duurde lang voordat Visser haar ritme vond op het technische loopnummer. De weken voor de WK groeide haar vorm, getuige de 12,72 begin september in Berlijn. In de series op de WK in Doha klokte ze al een veelbelovende 12,75. Visser toonde op de slotdag van de WK in Qatar in de halve finales aan dat ze in topvorm is. Ze was rap weg uit het starblok en liep de horderace op met de snelle Williams en de Amerikaanse Nia Ali. Pas in de laatste meters moest ze wat terrein prijsgeven. Haar tijd van 12,62 was 0,09 seconde sneller dan haar vorige Nederlands record, dat ze in 2018 op 12,71 had gezet.