Sedláček bezorgt Jong AZ punt tegen Go Ahead Eagles

4 oktober 2019, 22.53 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Erik Pasman

Jong AZ heeft in een tamme wedstrijd gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. In de eerste helft kwam Go Ahead Eagles op voorsprong, maar tien minuten voor tijd schoot Richard Sedláček zijn ploeg naar een 1-1 gelijkspel.

Jeroen Veldmate was de eerste die de tribunes van De Adelaarshorst liet deinen. De aanvoerder van Go Ahead Eagles kopte een voorzet over Rody de Boer, nadat een corner eerder werd afgeslagen.

Er gebeurde niet erg veel in de wedstrijd, maar Ferdy Druijf maakte twee keer kans op de gelijkmaker. Eerst kopte hij in de handen van Hobie Verhulst, vlak voor rust werkte hij een bal richting de kruising. Ook die poging werd gepakt door de doelman.

Ook de tweede helft was niet best, maar daar trokken de Alkmaarders zich niets van aan. Diep in de tweede helft kwamen ze op gelijke hoogte en dat was niet eens onverdiend. Richard Sedláček schoot de bal diagonaal in de touwen. Mohamed Taabouni zorgde nog bijna voor de winst, maar dat zat er uiteindelijk niet in. Met het gelijkspel heeft Jong AZ nu zeven punten en daarmee staat het zestiende.

Opstelling Go Ahead Eagles: Verhulst; Mertens, Beukema, Veldmate, Brito; Corboz (Bannink/68), Van der Venne, Lieftink; Navrátil, Ngombo, Berden

Opstelling Jong AZ: De Boer; Church (Sedláček/72), Bergsma, Bakker, Gullit; Reijnders, Oosting, Goudmijn; Aboukhlal (Correia/62), Druijf (Kunst/62), Taabouni