Ga naar Content
Noordkop & Texel

Eerste Helderse 'tiny house' in aanbouw: fundering deze week gelegd

5 oktober 2019, 08.00 uur
Door: Carina Gutker · Foto: Woningstichting

In de Falgatuinen is deze week begonnen met de bouw van het eerste Helderse 'tiny house'. De fundering ligt al. Uiteindelijk komt er een heuse woonwijk voor tiny houses: er is in deze woonwijk van Nieuw Den Helder plaats voor 32 kleine mobiele woningen. Deze worden op maat gemaakt voor de bewoners.

Op de plek waar nu de stalen fundering van het eerste tiny house is gelegd, komt het zogeheten Vissershuisje. Het huis wordt gebouwd in opdracht van Woningstichting/Helder Vastgoed BV. Zij gaan het ook verhuren.

Lees ook: Wonen in een mini-huisje: ''Dit is de woonvorm van de toekomst''

De meeste andere kavels in de Falgatuinen zijn voor particulieren bedoeld. Deze mensen kunnen daar hun eigen tiny house laten plaatsen. Aan belangstelling geen gebrek, aldus Woningstichting Den Helder. Sterker nog: interesse in het project is 'ongekend groot'. "Wekelijks melden zich vanuit het hele land nieuwe geinteresseerden."

Twee jaar geleden werd ter introductie het eerste tiny house tijdelijk in de wijk gezet. Het trok veel nieuwsgierige mensen uit de Falgabuurt. Na de sloop van de beruchte galerijflats in de Falgabuurt ontstond veel groen, omdat er voor nieuwbouw geen vraag was. Voor de Falgatuinen vond men later met de tiny houses een nieuwe bestemming.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!