Ga naar Content
Gooi

Gooise Meren komt met 'jeugd-boa' tegen overlast hangjongeren

4 oktober 2019, 15.32 uur
Door: Sjoerd Stoop · Foto: Adobe Stock

De gemeente Gooise Meren gaat een jeugd-boa aanstellen om overlast van hangjeugd aan te pakken. Dat gebeurt vanwege het toenemende aantal klachten over hangjongeren.

Het aantal klachten over overlast van hangjongeren is de laatste tijd toegenomen, zegt coalitiepartij Hart voor BNM. De partij krijgt veel klachten uit de buurt.

Lees ook: Vernielingen en intimidatie door hangjongeren groot probleem in Hilversum

Een jeugd-boa kan klachten sneller aanpakken. De boa's besteden nu een groot deel van hun tijd aan parkeercontroles en maar een beetje aan de aanpak van overlast door hangjeugd. Dat gaat dus meer worden. De gemeente gaat één van de bestaande boa's aanwijzen als jeugd-boa. Er komt geen extra boa.

Wel of niet meer klachten
Burgemeester en wethouders van Gooise Meren herkennen zich overigens niet in de klachten over de toenemende jeugdoverlast. Ze wijzen daarbij naar de cijfers, die niet aangeven dat de overlast en de klachten zijn toegenomen. Hart voor BNM countert dat weer door te stellen dat veel incidenten gewoonweg niet gemeld worden, omdat mensen denken dat er toch niets mee gebeurt.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!