Ga naar Content
West-Friesland

Stichting Kidz Active waarschuwt voor onbekende collectanten: "Wij collecteren nooit"

4 oktober 2019, 10.23 uur · Aangepast 4 oktober 2019, 10.55 uur
Door: Sander Huisman · Foto: ANP XTRA Roos Koole

Onbekenden hebben de afgelopen dagen gecollecteerd in naam van Stichting Kidz Active. In Hoogkarspel en andere delen van de provincie zijn de collectanten meerdere huizen langsgegaan om geld op te halen. De stichting is hier verbaasd over, aangezien deze niet bekend is in Noord-Holland. "Wij collecteren überhaupt nooit", vertelt penningmeester John van Aalten aan mediapartner WEEFF.

"Onze stichting bestaat vijftien jaar en is voornamelijk afhankelijk van de giften van mensen", zegt Van Aalten. "Wij zijn nog nooit langs de deuren gegaan om te collecteren. Dat dit nu gebeurt namens deze mensen is slecht voor onze naam."

Meerdere meldingen gekregen
In de Facebookgroep 'Je bent pas een blauwe reiger als...' ging de oproep rond om uit te kijken naar de onbekende collectanten. Mensen die gedoneerd hadden zagen pas later het bericht op de website van Kidz Active dat deze personen niet voor hen aan het lopen waren. "Wij werden gisterochtend gebeld door een bron uit de buurt", vertelt Van Aalten aan WEEFF. "Die vertelde dat er collectanten actief waren in de regio. Ook de gemeente heeft hier later over gebeld om het te melden."

Lees ook: 'Man van woningbouw' berooft oudere vrouw (84) in Hoorn met babbeltruc

"Er werd nog gedacht dat deze personen geld aan het collecteren waren om het later aan ons te doneren", aldus John. "Maar dit kunnen wij ons niet voorstellen. We hopen dat een hoop mensen in de gaten hebben dat dit een truc is. Zelf kunnen wij er verder niks aan doen. We hopen dat mensen het aangeven bij de politie als zij worden benaderd."

De stichting
Stichting Kidz Active uit Zwijndrecht heeft in samenwerking met donateurs, vrijwilligers en leerkrachten een school in Ghana gebouwd en opgestart. Hier geven zij les aan kansarme kinderen in een van de armste regio's van Ghana.
 Verder heeft de Kidz Active zich onder andere ingezet voor het renoveren van een weeshuis en het geven van microkredieten aan vrouwen om een eigen bestaan op te bouwen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!