Start van hoofdcontent

IJmond

nl
V

Slachtoffer Pilotenbende opnieuw mishandeld tijdens protestmars: "Politie doet nul komma nul voor ons"

3 oktober 2019, 22.34 uur · Aangepast 4 oktober 2019, 08.31 uur · Foto: NH Nieuws

Eén van de slachtoffers van de Pilotenbende is vanavond weer mishandeld. Dit gebeurde kort nadat het 17-jarige meisje mee had gelopen met een protestmars tégen het geweld van de bende. Dat bevestigt het slachtoffer tegen NH Nieuws.

"Ik herkende een paar van die jongens en ben toen naar de politie gegaan om dat te zeggen. Ik voelde mij echt niet veilig", vertelt het slachtoffer tegen NH Nieuws. Het meisje liep daarna langs het groepje en maakte onderweg een foto van de jongens. Daar ging het mis.

Lees ook: Pilotenbende aanwezig bij protestmars tegen Pilotenbende: "Provocerend en verontrustend"

"Eén van die jongens pakte de telefoon uit mijn handen. Daarna kreeg ik een harde klap in mijn gezicht." Verbijsterd sloeg ze de jongen terug. Politie en handhaving die op de vechtpartij reageerden, trokken het meisje -naar eigen zeggen zeer hardhandig- weg.

Reactie vermeende dader
Een van de jongens uit het groepje waarop het meisje doelt, heeft contact opgenomen met NH Nieuws. Zijn lezing van het verhaal is dat hij en wat collega's uit hun werk kwamen en bij de mars stopten uit nieuwsgierigheid over wat er aan de hand was. Vervolgens is hij naar eigen zeggen ten onrechte voor een lid van de Pilotenbende aangezien. Toen er een foto van hem werd gemaakt, probeerde hij dat te voorkomen, waarna er een opstootje ontstond. 

Naar het ziekenhuis
"Ik ben nu onderweg naar het ziekenhuis om naar de pijn in mijn hand [vanwege de uitgedeelde klap. red.] en de pijn in mijn buik [vanwege de hardhandige tussenkomst van handhaving. red.]  te laten controleren. Met mijn gezicht gaat het gelukkig wel weer." 

Geen aanhouding
De politie bevestigt dat er een opstootje was tussen een meisje en meerdere jongens. Daarbij is volgens de woordvoerder niemand aangehouden, ook van een gegeweldincident zou geen melding zijn binnengekomen. 

Lees ook: Dag van de protestmars in Beverwijk: dit veroorzaakte de Pilotenbende tot nu toe

Het meisje werd halverwege september door een grote groep in elkaar geslagen. Daarbij zouden de jongens zijn blijven doortrappen terwijl het slachtoffer al op de grond lag. Op de vraag of het slachtoffer denkt dat er genoeg tegen de Pilotenbende wordt gedaan, reageert ze resoluut: "Totaal niet. De politie doet nul komma nul voor ons. Dat zag je vanavond weer. Het is toch bizar dat deze jongens hier mochten zijn vanavond. Dat was pas een klap in het gezicht!"

Weggewuifd
Een omstander, die een bekende van het meisje zou zijn, zag het gebeuren. Volgens de man zou de politie niks tegen de jongens hebben ondernomen en het als een incident hebben weggewuifd. Omstanders die het meisje probeerden te helpen zouden zijn weggestuurd.

Tekst gaat door onder de video: 

191004N_0001_Quote meisje in elkaar geslagen - NH Nieuws

"Dit is nou precies waarvoor wie hier staan. Wij willen gewoon veiligheid", vervolgt hij. "En we demonstreren allemaal hier, maar iedereen staat er alleen maar naar te kijken als er echt wat gebeurt. Omdat ze bang zijn. En dat is niet zo gek."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!