Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Twintig jaar na dato een heuse Telekids-tentoonstelling: "Ik schiet vol"

2 oktober 2019, 19.28 uur · Aangepast 3 oktober 2019, 00.44 uur

Precies twintig jaar na de laatste uitzending van het legendarische jeugdprogramma Telekids is er nu een speciale tentoonstelling in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. Bedenkers Carlo Boszhard en Irene Moors leverden zelf spullen en kwamen graag opdraven om de boel te openen.

Op de vraag naar het hoogtepunt van tien jaar Telekids noemen beiden iets anders. "Een van de dingen die veel mensen zich nog herinneren is het huwelijk tussen Carlo en Irene, dat huwelijk bleek een droom te zijn", aldus Irene. Carlo vult met een snik in zijn stem aan: "Ik schiet vol". Hij heeft vooral goede herinneringen aan Giegel en Goochel, vertelt hij.

Vliegende ouwe taart
Naast heel veel originele decorstukken en kostuums is er op de tentoonstelling in Hoorn veel aandacht voor klassiekers, zoals Pittige Tijden en de dames Zuurtje en Pruimpje. "Ik ben best tevreden over het resultaat", zegt Hans Stuijfbergen, directeur van het Museum van de Twintigste Eeuw. "Sommige decors zijn echt uit die tijd, andere hebben we nagebouwd, maar ik vind het erg mooi geworden." 

De expositie is geopend op 2 oktober, op de kop af twintig jaar na de laatste uitzending van Telekids en dertig jaar na de eerste keer dat het op televisie te zien was. De eerste expositie over het legendarische programma, waar vooral veel dertigers mee opgroeiden, is tot 21 juli te zien in Hoorn.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Weeff