Gooi

Weesper bedrijven vrezen toekomst door fusie met Amsterdam

2 oktober 2019, 14.00 uur
Door Sjoerd Stoop · Foto: Google Streetview

Enkele Weesper bedrijven vrezen voor hun voortbestaan als Weesp over een paar jaar fuseert met Amsterdam. Ze vrezen geconfronteerd te worden met veel hogere kosten. De gemeenteraad wil kijken of de bedrijven geholpen kunnen worden.

Het gaat om bedrijven op het bedrijventerrein die erfpacht betalen voor de grond onder hun pand. De bedrijven vrezen dat die kosten flink omhoog gaan als Weesp straks tot Amsterdam behoort. Hun toekomst is daardoor onzeker.

Grond verkopen
De Weesper VVD vraagt burgemeester en wethouders te kijken of de gemeente bedrijven kan helpen door de grond voor de fusie al te verkopen aan de bedrijven. De gemeenteraad voelt daar wel wat voor, maar daarvoor moet wel het beleid aangepast worden. Weesp verkoopt nu namelijk geen gemeentegrond.

Verantwoordelijk wethouder Maarten Minder (GroenLinks) roept bedrijven die zorgen hebben en graag van hun erfpacht af willen, op te bellen met de gemeente. Vanaf dan kan er gekeken worden wat er mogelijk is.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!