Lisanne de Witte strandt in halve finale 400 meter

1 oktober 2019, 20.43 uur
Door: · Foto: EPA/Srdjan Suki

Lisanne de Witte is er niet in geslaagd de finale te bereiken van de 400 meter bij het WK atletiek in Doha. De atlete uit Castricum eindigde in haar halve finale als vijfde in 51,41. Die klassering en tijd betekenden uitschakeling. Gisteren in de series liep De Witte nog 51,31.

De Witte was met haar tijd in de halve finale bijna twee seconden langzamer dan topfavoriete Shaunae Miller-Uibo uit de Bahama’s, die overtuigend de race won in 49,66.

De 27-jarige De Witte liep in baan 2. "Op zich vond ik dat wel prima, want ik kon iedereen zien voor me. Het lukte alleen niet goed naar de anderen toe te rennen’’, zei de atlete aan de finish. "Ik heb veel in de tweede bocht laten liggen denk ik, maar zo kort na de race weet ik het niet goed. Het is balen, want gezien de tijden van de meiden die wel de finale haalden had ik daar gewoon bij moeten staan.’’

De Witte brak vorig jaar door op de 400 meter met een bronzen medaille op de EK in Berlijn en een Nederlands record van 50,77. Ze zette haar internationale opmars voort met een bronzen medaille dit voorjaar bij de EK indoor in Glasgow. Ze mocht zich vervolgens in de zomer een aantal keren meten met de wereldtop in de Diamond League en verzekerde ze ook al van een startbewijs voor de Olympische Spelen in Tokio.

"Aan dat ticket voor Tokio hou ik me vast. Ik had gedacht dat ik verder zou zijn in mijn progressie, maar dit seizoen heb ik wel veel gekwakkeld met kleine blessures. Het is geen excuus, want ik stond hier fit aan de start, maar in de basis ontbreekt die extra versnelling die ik doorgaans wel heb. Daar kan ik aan gaan werken."

De Witte komt later deze WK nog in actie op de 4x400 meter estafette.