Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

De Peiling: Steun jij het boerenprotest?

1 oktober 2019, 09.35 uur · Aangepast 1 oktober 2019, 09.51 uur · Foto: ANP

Boze boeren trekken vandaag massaal naar Den Haag. Ze vinden dat politici, media en activisten de laatste jaren een negatief beeld over boeren hebben geschetst en dat ze ten onrechte zijn neergezet als dierenmishandelaars en milieuvervuilers. De actievoerders verwachten zo'n 15.000 boeren op het Malieveld.


Drukste ochtendspits ooit
De boeren zijn vanuit het hele land met trekkers onderweg naar Den Haag. Dat zorde vanochtend voor de langste ochtendspits ooit op de Nederlandse snelwegen. Ook vanaf Texel ging een stoet tractoren in alle vroegte met de veerboot naar het vasteland.

Spandoeken
De boeren hebben spandoeken bij zich met teksten als ’Politiek zit niet te ouwehoeren, wees zuinig op uw boeren’ en ’Gezond boerenverstand, dat mist de politiek in dit land'.

Inkrimpen veestapel
Boeren zijn al langer ontevreden over hun negatieve imago. De druppel die de emmer deed overlopen is de uitspraak van D66 Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot. De landbouwwoordvoerder zei op 9 september dat regeringspartij D66 de Nederlandse veestapel wil halveren om zo de uitstoot van stikstof sterk af te laten nemen. Daarmee zegt de partij een oplossing te hebben voor de stikstofcrisis.

Wat vind jij?
Steun jij het boerenprotest? Wat vind je van de acties van vandaag met al die trekkers op de snelwegen? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de
Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].