Ga naar Content
Sport

We zien Lisanne de Witte morgen terug in de halve finales 400m

30 september 2019, 18.19 uur · Aangepast 30 september 2019, 20.29 uur
Door: · Foto: ANP/Soenar Chamid

Lisanne de Witte zien we dinsdag terug in de halve finales van de 400 meter bij het WK in Qatar. De Castricumse werd in haar snelle serie vierde, maar haar tijd van 51,31 was genoeg om als een van de tijdsnelsten door te mogen. Overall liep ze de negende tijd.

De Amerikaanse Wadeline Jonathas liep in de series de snelste tijd met 50,57. De halve finales staan dinsdag vanaf 19.50 uur op het programma in Doha.

De Witte brak vorig jaar door op de 400 meter met een bronzen medaille op het EK in Berlijn en een Nederlands record van 50,77. Ze zette haar internationale opmars voort met een bronzen medaille dit voorjaar bij het EK indoor in Glasgow. Ze mocht zich vervolgens in de zomer een aantal keren meten met de wereldtop in de Diamond League. In Zürich liep ze 51,30 en verzekerde ze zich daarmee van een startbewijs voor de Olympische Spelen van Tokio.

De Witte (27) was niet tevreden met haar race. "Ik wilde bij de eerste drie eindigen, want dan was ik rechtstreeks geplaatst. Maar het ging niet heel soepel, ik maakte het mezelf onnodig moeilijk", vertelde ze na haar race. "Het was een slechte generale, maar dat was vorig jaar in Berlijn ook het geval. Ik leek wel weer een beetje op de gespannen, onzekere Lisanne die ik in voorgaande jaren kon zijn, maar ik weet ook dat ik beter ben dan vorig jaar. Onzeker zijn hoeft niet."