IJmond

Tegenvaller voor organisatoren Brexit-uitzwaaimoment: alleen twee podia op het strand

30 september 2019, 11.34 uur · Aangepast 30 september 2019, 18.57 uur · Foto: ANP

Whatsapp

Het Brexit-uitzwaaimoment in Wijk aan Zee wordt een stuk minder groot dan bedacht. Het idee was om, naast een feestje te bouwen op het strand, ook verschillende podia in het dorp neer te zetten. Van dat laatste wordt nu van afgezien.

"De mate van haalbaarheid dwingt ons tot het maken van andere keuzes. Als twee podia op het strand wél haalbaar zijn, dan kiezen we daar voor", zegt mede-organisator Marcel Korver tegen NH Nieuws. Op de podia gaan diverse artiesten en bands optreden, van coverbands tot bekende Nederlandse artiesten. Ook wordt er gezorgd dat bezoekers eten en drinken kunnen krijgen.

Lees ook: Brexit-uitzwaaimoment op losse schroeven: "Plan B is een andere datum"

Initiatiefnemer Ron Toekook bedacht een tijd terug dat het mooi zou zijn om op 31 oktober afscheid te nemen van Groot Britannië, dat die dag uit de Europese Unie stapt. Duizenden mensen meldden zich al aan via Facebook en Toekook voegde daad bij het woord: hij besloot een heus festival te organiseren in Wijk aan Zee. Marcel Korver sloot zich bij Toekook aan.
 
Veiligheidsplan
Omdat het idee voor het evenement zo kort van tevoren werd bedacht, is het organiseren ervan 'een race tegen de klok.' Korver: "Maar met medewerking van de gemeente gaat het lukken. 4 oktober zitten we weer met alle partijen bij elkaar om alles in orde te krijgen."
 
 
Kaarten voor het festival zijn inmiddels in de verkoop gegaan. De tickets kosten 19,73 euro, een grapje verwijzend naar het jaartal waarin het Verenigd Koninkrijk toetrad tot de Europese Unie. Het precieze programma moet nog worden bekendgemaakt. Ook als het land de Brexit opnieuw uitstelt, gaat het festival door. 
 
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp